sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vote!

Itsessään äänestäminen on tuttua historian kirjoissa jo aikoja sitten. Demokratia mahdollistaa sen, että mahdollisimman moni ihminen on tyytyväinen siihen ratkaisuun, joka toteutuu. Asioihin vaikuttaminen ja niiden puolesta puhuminen innoittaa monia ihmisiä. Naisten äänioikeus taas ei ole kovinkaan vanha asia.
Tiesittekö, että ensimmäiset maat jotka antoivat naisilla äänioikeuden olivat Uusi-Seelanti ja Australia 1800-luvulla? Me suomalaiset naiset olimme ensimmäisiä eurooppalaisia naisia, jotka saivat äänestysoikeuden. Samalla Suomi oli maailman kolmas maa, jossa naiset saavat äänestää. Vuonna 1906 Suomen eduskuntaan valittiin myös maailman ensimmäiset ensimmäiset naisparlamentaarikot. Samaan aikaan joissain Sveitsin kantoneissa naisten äänioikeus oli evätty 1990- luvun alkuun asti.
Jos kerran olemme tässä asiassa näinkin paljon edellä, niin miksemme sitten käyttäisi oikeuttamme? Äänestäminen tuo meille sen tunteen, että voimme olla mukana vaikuttamassa millainen tuleva Suomi tulee olemaan. Jokainen presidentin valinta kuljettaa Suomea juuri siihen suuntaan miten päätämme äänestää.
Tehkäämme Suomesta juuri sellainen missä jokainen meistä haluaa asua. Täällä on tilaa meille kaikille.

-I

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti